За даними прес-центру штабу ООС, найбільше провокацій зафіксовано на Донецькому напрямку. Зокрема, неподалік Водяного окупаційні війська застосовували автоматичні станкові гранатомети, а поблизу Новотроїцького відкривали вогонь з підствольних гранатометів та великокаліберних кулеметів. Також в районі населеного пункту Авдіївка противник здійснив постріл з ручного протитанкового гранатомета.

Крім того, на Луганському напрямку нашими воїнами було виявлено факт інженерного обладнання позицій з напрямку тимчасово окупованої Горлівки убік наших підрозділів в районі населеного пункту Південне.

«Провокаційні дії російсько-окупаційних військ не становили загрози для життя і здоров’я українських захисників, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було», — зазначили в штабі.

За інформацією ГУР Мін-оборони, командування оперативного угруповання російських окупаційних військ продовжує нарощувати заходи бойової підготовки із залученням максимальної кількості особового складу артилерійських, танкових і мотострілецьких підрозділів. «Зокрема, цього тижня на полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях окупантами одночасно проводяться заняття з вогневої підготовки та водіння бойових машин, збори з командирами взводів та молодшим командним складом, збори з командирами бойових машин, а також показові інструкторсько-методичні заняття», — повідомили в відомстві.