Місто очікує на нову динамічну роботу депутатського корпусу, голови та зміненого апарату міської ради. Проте це не влаштовує тих, хто програв вибори, але пройшов у раду.

Ці люди намагалися всіляко затягувати рішення ТВК по остаточних результатах. У судах, пікетуванням виборчої комісії тощо. Тепер же ввімкнули нову схему затягування першої сесії та офіційного проголошення Романа Клічука на посаді.
Полягає вона у тому, що кілька депутатів не поспішають подавати заяви для отримання мандатів. На вчора, 14 грудня, до ТВК надійшли не всі заяви, а комісія збиралася о 9 годині ранку провести засідання, на якому планували розглядати заяви новообраних депутатів про отримання мандатів. Але надійшло лише 27 заяв, при 28 необхідних, бо саме ця цифра становить дві третини складу ради.

Та й сама комісія не зібрала кворум. Підрахунок голосів на виборах у Чернівцях вже навіть не тема журналістського розслідування. Тут має провести власне розслідування ЦВК, а разом з нею правоохоронні органи на предмет корупційних дій та інших можливих злочинів.

Проте голова Чернівецької ТВК Анастасія Сімак заявила журналістам, що основним питанням, яке вони сьогодні мали виносити на розгляд, є здавання бюлетенів в архів.

До затримки роботи нового складу Чернівецької міськради пані голова ставиться спокійно. «Загалом новообрані депутати мають 20 днів на написання заяв, сьогодні — тільки 4-й день. Тому поки приймаються заяви, хочемо вивести бюлетені і здати їх до архіву», — пояснила Анастасія Сімак.

Тим часом, мало не щодня збирає сесії старий склад міськради, призначають на посади нових людей і пришвидшено приймають важливі майнові рішення. Чернівчани жартують, що ще палять папери, які у ході ревізії, котру задекларував новообраний голова, можуть стати підставою цілої низки кримінальних проваджень.