За міжнародним досвідом сучасних воєнних конфліктів, одним із перспективних напрямів ведення бойових дій є залучення різноманітних наземних дистанційно керованих (роботизованих) комплексів. У цьому напрямі силами Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводяться роботи з дослідження цього типу техніки, яка випускається вітчизняними компаніями.

Після проведення практичної частини випробувань фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводять обробку отриманих результатів для виявлення і усунення недоліків дослідного зразка. Водночас результати випробувань забезпечать розробку конкретних напрямів вдосконалення нових зразків безпілотних наземних апаратів.

Довідково

Платформа є безпілотним наземним апаратом, який призначений для участі у проведенні розвідувальних операцій, виявлення та знищення живої сили та легко броньованих цілей противника, супроводження розвідувальних груп, перевезення та доставки військового вантажу на лінію зіткнення (у небезпечні зони). У разі ведення ворожого вогню може використовуватися як прикриття для відходу особового складу або евакуації поранених.

Фото прес-служби Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.