Проте вже п’ять років його нема. У 2015-му в зоні проведення антитерористичної операції, у запеклому бою з ворогом, командир 2-ї механізованої роти 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади, кавалер ордена Богдана Хмельницького, гвардії капітан Васильєв героїчно загинув.

На приміщенні Чорноморської загальноосвітньої школи в Лиманському районі, де навчався герой, встановлено меморіальну дошку.

Дмитро народився 4 березня 1986 року в місті Макарів Київської області і став гідним продовжувачем військової династії Васильєвих. З раннього дитинства він мріяв про нелегку профессію захисника Батьківщини. Його юні роки минули у військових містечках Київської та Одеської областей, де служили батьки.

Закінчивши Чорноморську загальноосвітню школу, хлопець вступає до Одеського військового ліцею. Свою військову освіту майбутній офіцер продовжив в Одеському та Львівському інститутах Сухопутних війск.

Починаючи з 20 червня 2009 року лейтенант Васильєв був призначений на посаду командира механізованого взводу Центру забезпечення навчального процесу Львівської академії Сухопутних військ. І все-таки, мріючи про кар’єру офіцера бойового підрозділу, в 2010 році він домігся переведення до складу 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади, дислокованої в селищі Чорноморське.

Старший лейтенант Васильєв в липні 2014 року отримав підвищення по службі і став командиром механізованої роти.

Новий етап у житті офіцера розпочався у складі вже цієї військової частини, котра прибула в зону АТО.

Під час бойових дій, під шквальним вогнем «Градів», танків та інших артилерійських систем проросійських найманців, підрозділ під командуванням старшого лейтенанта Дмитра Васильєва демонстрував мужність і відвагу. Тут офіцер зазнав серйозної травми голови. Після лікування він продовжив виконання військового обов’язку.

За особисту мужність та героїзм старший лейтенант Васильєв був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Йому було присвоєно військове звання «капітан». І все-таки війна є війна і від долі не втечеш. 31 травня 2015 року під час виконання бойового завдання спецгрупа під командуванням Васильєва була атакована диверсійним підрозділом сепаратистів, котрі стріляли по автомобілю, в якому перебували наші воїни. Відважний офіцер зі своїми підлеглими прийняли бій, але сили виявилися нерівними.

Так геройськи загинув наш земляк гвардії капитан Дмитро Васильєв з позивним «Рубін», для котрого офіцерська честь була сенсом життя.

Офіцер дуже любив Україну і до останнього подиху боронив її. Він був справжнім героєм.

Доброслав
Одеської області.