Про це йдеться у повідомленні на її офіційній сторінці у Фейсбуці.

На засідання також виносяться питання розблокування російською стороною роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування й забезпечення вільного й безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території України.

«Наша головна мета — досягти миру. Це взагалі не підлягає обговоренню. Росія ж хоче залишити все як є, їй це вигідно. Вони всі ці роки заявляють, що вони не є учасниками переговорного процесу, а нібито гаранти й спостерігачі, оскільки в Україні, мовляв, внутрішній конфлікт. Вони просто знущаються не тільки з України, а й зі світового співтовариства, яке обманюють», — заявив очільник української делегації в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук в інтерв’ю «Фактам».

За словами Кравчука, якщо в переговорному процесі нічого не зміниться, він особисто виступить з пропозицією «припинити гру в хованки й почати пошуки нових форматів і нових можливостей, опираючись на міжнародне співтовариство». Він також зазначив, що «і в Офісі Президента, і у Верховній Раді, і в Кабінеті Міністрів, і в Міністерстві закордонних справ, і в Службі безпеки, і в Міністерстві внутрішніх справ, тобто в тих інституціях, які задіяні безпосередньо у вирішенні цих питань, критично осмислюють, що відбувається сьогодні й до яких меж можна випробовувати наше терпіння».

Напередодні Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ухвалив рішення заслухати очільника української делегації в Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука щодо «плану дій» із врегулювання ситуації на Донбасі.

«Парламентарії, як і всі українці, мають право знати, як українська делегація формує позицію на переговорах, щоб уникнути небезпечних наслідків необережної дипломатії. І така позиція має бути погоджена і з силовиками й органами держбезпеки, і всередині парламенту. Щоб усі посадові особи й державні органи виступали однією силою проти агресора — Російської Федерації», — написав у Фейсбуці секретар комітету, народний депутат Роман Лозинський.

Коли верстався номер, інформація з підсумків засідання підгруп ТКГ ще не була відома.