Свідчення цього — те, що українські спортсмени здобувають багато європейських та світових титулів. Тримаються на висоті і юні боксери Доброславської районої дитячо-юнацької спортивної школи.

Уже не перший рік знаковою фігурою серед них є Володимир Перегіняк (на знімку). Він народився 1998 року в райцентрівському селищі (на той час — Комінтернівському), у багатодітній родині, де виховували сімох дітей. Найстаршому з них виповнилося 24 роки, наймолодшому — два. Володимир — середущий із дітей.

Батько Петро Іванович — священик місцевого храму Святої Великомучениці Варвари. Мати Галина Володимирівна — працівниця управління соціального захисту населення Лиманської райдержадміністрації. Батьки докладають чимало сил та душевної теплоти, аби в родині панували міцні стосунки між дорослими та дітьми. Тож не дивно, що в таких батьків зростають чемні і талановиті діти.

Володимир — вихованець відділення боксу вже згаданого закладу, самовіддано працює над удосконаленням своєї бійцівської майстерності. Як на свій вік, він досяг помітних спортивних здобутків. Став призером та чемпіоном багатьох першостей Одеської області та України серед юніорів, учасником та призером міжнародних турнірів. У ранзі члена збірної команди області посів перше місце в матчевій зустрічі між боксерами Стокгольма (Швеція) та Одеси.

За вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту нашому талановитому земляку присудили щорічну премію Одеської облради. Ця винагорода стала для спортсмена моральним стимулом у професійній сфері. Закінчив Республіканське вище училище фізичної культури в Києві. Став членом збірної команди України з боксу...

І нинішній рік був успішним для Володимира Перегіняка. Йому присвоїли почесне звання кандидата в майстри спорту, він став чемпіоном Одеської області з боксу вже серед дорослих спортсменів — так званої еліти.

Хтозна, можливо, Володимир виборов би «золото» і на чемпіонаті України, якби захід, як і планувалося, відбувся в перших числах листопада і не був скасований через погіршення показників із захворювання на коронавірус. Проте достеменно відомо, що в майбутньому за такими, як Перегіняк, — спортивна слава України.

Хочеться висловити слова подяки на адресу тренера-викладача — майстра спорту з боксу Дмитра Уржумцева, а також старшого тренера — викладача відділення боксу школи Михайла Сарженюка.

Доречним буде нагадати, що відділення боксу місцевої ДЮСШ — це справжня регіональна кузня підготовки боксерів. З його стін вийшов не один десяток майстрів шкіряної рукавички, які досягали високих спортивних результатів не лише на регіональних, республіканських, а й на міжнародних змаганнях.

Доброслав Одеської області.