«Десна»: Паст, Тамм (Арвеладзе, 72), Гітченко, Імереков, Конопля, Домбровський (Гуцуляк, 72), Огиря, Мостовий (Хльобас, 72), Калитвинцев, Картушов (Дегтярьов, 83), Будківський. Тренер — Олександр Рябоконь.

«Зоря»: Шевченко, Фаворов, Іванісеня, Абу Ханна, Циганик, Юрченко, Сайядманеш (Луньов, 82), Кабаєв, Кочергін, Громов, Гладкий (Перович, 90 + 3). Тренер — Віктор Скрипник.

Вилучено Юрченка, 59 (пряма червона картка), Гуцуляка, 89 (друге попередження).

Рефері — Денис Шурман (Київська область).

Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 0 градусів.

Останнім матчем в Україні цього року став заключний поєдинок 1/8 фіналу національного Кубка.

Єдиний гол у матчі був забитий після того, як Гладкий упав у карному майданчику після контакту з Імерековим, а рефері призначив пенальті. Юрченко упевнено реалізував його.

Щодо «Десни», то у неї особливих моментів у першій половині матчу не було. У середині другого тайму луганчани залишилися в меншості після того, як Юрченко зіграв високо піднятою ногою й отримав попередження. Однак рефері переглянув епізод за допомогою системи VAR і скасував перше рішення, показавши червону картку.

Після цього «Десна» контролювала м’яч і підходила до воріт Шевченка, але всі її старання закінчувалися на підступах до карного майданчика або неточними ударами.

В останні хвилини у гравців «Десни» не витримали нерви. Тому сталася сутичка після того, як Дегтярьов руками вибив м’яч з рук Шевченка. Зчинилася штовханина, під час якої Гуцуляк схопив за горло Абу Ханну й отримав за це жовту картку. А за дві хвилини перед цим він не дав розіграти луганчанам вільний удар, ставши на шляху м’яча, — і заробив перший «гірчичник». Склади вирівнялися...

Отже, «Зоря» з боєм пробилася до чвертьфіналу Кубка України (3 березня). Окрім неї, на цьому етапі зіграють також «Верес» (Рівне), «Колос» (Ковалівка), «Дніпро-1», «Агробізнес» (Волочиськ), «Олександрія», «Динамо» (Київ) і «Шахтар» (Донецьк).

Жеребкування пар 1/4 фіналу відбудеться сьогодні в Києві.