Проросійські збройні формування чотири рази відкривали вогонь поблизу Водяного, що на Приазов’ї, застосовуючи артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм і 82 мм, заборонені Мінськими домовленостями. Крім того, по Водяному окупанти вели вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Також повідомляється, що ввечері противник активізував свої вогневі дії поблизу населених пунктів Верхньоторецьке й Широкине, де відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля останнього — ще й з автоматичних станкових гранатометів.

У передмісті Авдіївки противник двічі обстріляв позиції українських захисників із гранатометів різних систем і стрілецької зброї, до того ж вів снайперський вогонь.

«Внаслідок обстрілу снайпера один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу й евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я задовільний», — йдеться у повідомленні прес-центру ООС.

У штабі зазначили, що на численні й прицільні обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відповіли негайно: «З гранатометів різних систем Об’єднані сили одразу ж відкрили прицільний вогонь по позиціях ворога».

Водночас українська сторона СЦКК повідомляє про чергові ознаки військової присутності в зоні безпеки, а також про грубі порушення з боку незаконних збройних формувань. Зокрема, про розміщення реактивних систем залпового вогню (БМ-21 «Гради», 122 мм) на полігоні біля н. п. Тернове і поблизу н. п. Хрустальний з порушеннями лінії відведення. Також, як зазначає українська сторона СЦКК, у зоні ризику опинилася Донецька фільтрувальна станція, поблизу якої безпілотник СММ
ОБСЄ зафіксував 320-метрову траншею. За оцінками верифікаторів, це облаштування вогневих позицій, спрямованих у бік позицій ЗСУ.

«Отже, представники проросійських збройних формувань продовжують нехтувати своїми зобов’язаннями й грубо порушувати досягнуті домовленості з дотримання режиму цілковитого припинення вогню, незважаючи на безпеку людей, які сьогодні проживають на тимчасово окупованій і на підконтрольній уряду України території», — цитує штаб ООС повідомлення української сторони СЦКК.