На знімку: Микола Поровський, дружина Анатолія Матвієнка Ольга Василівна, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Леонід Кравчук, Олександр Барабаш.

Учора Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вручив державні відзнаки за вагомий особистий внесок у справу державотворення, побудову незалежності Української держави, активну громадсько-політичну діяльність та з нагоди 30-річчя проголошення Декларації про державний суверенітет України.

Зокрема, орденом Свободи нагороджено народного депутата України першого, третього, четвертого, п’ятого, шостого, восьмого скликань Верховної Ради України Анатолія Матвієнка (посмертно) та народного депутата України першого, другого, четвертого скликань Верховної Ради України Миколу Поровського; орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня — Голову Верховної Ради України у 1990—1991 роках, Президента України у 1991—1994 роках Леоніда Кравчука; орденом «За заслуги» І ступеня — народного депутата України першого скликання Верховної Ради України Олександра Барабаша.

Вітаючи присутніх, Голова Верховної Ради відзначив їхні високі заслуги перед державою та зауважив, що «лише невелика частка тих досягнень, які були зроблені, оцінені сьогодні». «Але найголовнішою нагородою, яка є для кожного політика, для кожного державного діяча, — це навіть не державна нагорода, а та оцінка, яку нам з вами дають люди, це те, що ніколи не можна втратити, те, що завжди пам’ятатимуть люди, які сьогодні живуть у нашій державі», — зазначив Дмитро Разумков.

Нагороди вручено відповідно до указу Президента України № 277/2020.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут