«День Святого Миколая — чудова нагода підвести підсумки благодійної акції на підтримку жінок-підприємниць», — переконана заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк (на знімку). Місяць тому, в свій день народження (за спеціальним задумом), Олена Кодратюк, спільно з @Dobro.ua і в рамках проекту «Я зможу!», оголосила збір коштів, щоб надати гранти тим жінкам, чий бізнес постраждав від наслідків пандемії COVID-19.

Спільними зусиллями вдалося зібрати 159000 гривень. «Я щиро й тепло дякую всім благодійникам за внески, незалежно від їх розміру», — написала О. Кондратюк на своїй сторінці у Фейсбуці, додавши: «Ми часто ставимо в приклад українок, які наважилися розпочати свій бізнес та досягають у ньому успіху. Ми пишаємося ними та вітаємо добрим словом. Але ще важливіше підставити плече тим жінкам, які стикнулися з труднощами у непрості часи пандемії коронавірусу та карантинних обмежень. Чий невеликий бізнес потребує переосмислення, нового імпульсу, нових можливостей для розвитку».

За словами заступниці глави парламенту, загалом розглянуто 154 заявки та обрано три, які отримають іменні гранти по 50000 гривень. Таку суму здобула Ольга Нарбут — засновниця онлайн-школи української вишивки Prekrasa Studio. Майстрині, об’єднані цим проектом, зберігають українські традиції й проводять майстер-класи, навчаючи всіх охочих технік ручної вишивки рушників та сорочок, повідомила О. Кондратюк. Також отримають кошти Ярина Янчак та Ірина Ляховенко та їхній проект Lady Di Atelie. Ательє займається виготовленням хустин та аксесуарів із натурального льону. Ці жінки сповідують у своїй роботі цінності інклюзії, рівності, поваги й толерантності до осіб з інвалідністю, діток із синдромом Дауна та аутизмом, наголосила парламентарій. Також підтримку отримають Марія Гаврилюк та Наталя Каменська — Gunia project. Цей проект займається створенням оригінальних дизайнерських виробів для повсякденного життя: кераміка, хустки, свічки, кошики та сумки. «У своїй справі Марія використовує народні ремесла, переосмислює їх та звертається до найдрібніших деталей традиційної української культури», — зауважила заступниця глави парламенту.

«Вітаю і сподіваюся, що у наших переможниць усе вийде! Бо це гранти дружби, надії та віри в те, що разом можна досягти більшого. Разом набагато легше творити добрі справи та втілювати в життя всі наші світлі задуми», — наголосила Олена Кондратюк, подякувавши за допомогу всім причетним.

Вл. інф.