Безстроковий мітинг на підтримку курсу Президента України, який тривав у Маріїнському парку столиці 20 днів, завершився. Наразі учасники всеукраїнської акції «Збережемо Україну» переконані: мета проведення безстрокової акції досягнута.

«Ми вважаємо, що наша мета — проведення безстрокової акції на підтримку стратегічного курсу Президента — на даному етапі розвитку загальнонаціонального діалогу досягнута. Ми почуті, почуті наші вимоги, і вони знайшли свою реалізацію», — заявив лідер Всеукраїнської громадської організації «Загальновоїнська спілка України» Олег Калашніков.

Він нагадав, що «представники регіонів зібралися в Києві насамперед для того, щоб захистити свій вибір. «І ми пишаємося тим, що завдання, які були висунуті на цьому майдані, знайшли своє логічне рішення. І та мета, яку ми поставили, виконана. Ми захистили стратегічний курс нашого Президента. Ми почуті в Україні, у світі», — наголосив він.

«Сьогодні так склалося історично, що є південний схід, де розташовані наші промислові підприємства, які працюють, наповнюють бюджет і відроджують нашу економіку», — нагадав присутнім на мітингу народний депутат від Партії регіонів Віктор Турманов. «І якби у Вільнюсі було підписано Угоду про асоціацію, то повстала б уся Україна, бо українську промисловість було б покладено на лопатки», — додав він. На його думку, хоч би які гарні слова говорили європолітики, виступаючи на майдані, якщо не працюватиме наша промисловість, то не буде наповнюватися бюджет, не будуть платитися пенсії та соціальні допомоги.

Учасники всеукраїнської акції «Збережемо Україну» в Маріїнському парку столиці закликали мітингувальників на Майдані Незалежності полишити вулиці й зустріти новорічні свята в колі сім’ї. Про це, зокрема, заявив комендант наметового містечка Олександр Зінченко.

Представники різних регіонів України під час своїх виступів на мітингу акцентували увагу на тому, що більшість громадян нашої держави підтримують дії Президента Віктора Януковича, а угоди, досягнуті ним 17 грудня у Москві, повністю відповідають національним інтересам України.

Прихильники курсу Президента впевнені: ці угоди стануть потужним стимулом для ефективного розвитку національної економіки, якісного оздоровлення бюджетно-фінансової сфери, сприятимуть не тільки збереженню, а й створенню нових робочих місць, успішній реалізації державної соціальної політики, динамічному підвищенню рівня життя громадян України.

Учасники Всеукраїнської акції «Збережемо Україну» також висловили переконання в тому, що в країні буде збережено правопорядок, а спробам насильницьким шляхом захопити владу буде покладено край. Крім того, на думку присутніх у Маріїнському парку, новорічну ялинку повинні прикрашати гірлянди, а не політичні гасла і заклики.

Вл. інф.

ЦИТАТА

Народний депутат Михайло ЧЕЧЕТОВ: 

«Ми звертаємося до тих, хто використовує простих людей, хто намагається затримати громадян на мітингах. Ми звертаємося до опозиційних кандидатів у президенти, кожен із яких намагається підім’яти майдан під себе і на спині майдану в’їхати в президентське крісло: люди повинні роз’їхатися по домівках, зустріти новорічні свята в теплому колі сім’ї, зі своїми близькими».

Київ. Маріїнський парк. Прихильники Партії регіонів згорнули наметове містечко на підтримку Президента.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.