Ініціаторкою й упорядницею згаданого видання стала голова однойменного молодіжного літературного об’єднання, поетеса Людмила Шумейко. Її проект став одним із переможців конкурсу, оголошеного за програмою муніципальної підтримки ініціатив земляків МАГ (Місто Активних Громадян). Згідно з його умовами, 85 відсотків коштів (майже 18 тис. грн), необхідних на видання книжки, виділили з міського бюджету. Решту внесла ініціативна група, звісно, не без допомоги меценатів.

У збірці представлено творчі роботи 24 авторів віком від 7 до 35 років. А присвятили її пам’яті знаного миргородського журналіста і художника Олександра Черкаса, котрий понад три десятиліття очолював міські літературні об’єднання «Любисток» і «Рідне слово». Видання обсягом 200 сторінок містить вірші, есе, новели, казки, байки та інші твори молодих літераторів. Є там і авторські тексти дитячих пісень Людмили Шумейко.

Крилатий «Білий кінь» уже проклав свою борозну до загальноосвітніх навчальних закладів і бібліотек курортного міста, яке завжди було щедрим на таланти. Особливо піднесено й емоційно зустрічають його та ініціаторку видання книжки юні читачі. Адже серед авторів, твори яких опубліковані у збірці, є їхні друзі, знайомі, ровесники. Тож тепер у багатьох з’явився додатковий стимул із наймолодшого віку долучатися до творчості, робити, так би мовити, проби пера. Надто за умов, коли громада дбає про підтримку молодих талановитих земляків.

Полтавська область.