На знімку: Представник УС СЦКК та представники робочих бригад.

Нещодавно в районі населеного пункту Новгородське Бахмутського району було забезпечено проведення планових робіт зі здійснення забору проб ґрунтових вод у свердловинах навколо шламонакопичувача фенольного заводу з метою контролю екологічної безпеки довкілля та недопущення в подальшому потрапляння небезпечних хімічних речовин у головну водну артерію регіону — річку Сіверський Донець.

У районі населених пунктів Лобачеве та Лопаскіне Новоайдарського району було забезпечено проведення робіт з будівництва повітряних ліній електропередачі «ПЛ Райгородська — КТП-2209» Щастинського району електричних мереж та відпайки на підстанції «Райгородська» від повітряної лінії «Слов’яносербська — Трьохізбенка».

Важливо зазначити, що ці об’єкти є структурними підрозділами ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» — енергетичної компанії, яка займається розподіленням, транспортуванням та постачанням електроенергії у Луганській області. У 2014 році об’єднання опинилося у дуже складних умовах через ведення на території Луганської області бойових дій у рамках проведення АТО/ООС. У результаті цього було значно зруйновано або частково пошкоджено декілька десятків підстанцій та повітряних ліній, втрачено понад сорок одиниць автомобільної техніки.

Продовження збройної агресії з боку Росії на Донбасі вимагає участі та особливої уваги Командування об’єднаних сил, представників Української сторони СЦКК, піротехнічних підрозділів ДСНС України та мобільних патрулів СММ ОБСЄ у відновленні таких об’єктів, щоб кожна домівка місцевих жителів була забезпечена світлом та електроенергією.

За інформацією прес-центру української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.