Через пандемію COVID-19 турнір, спочатку запланований на грудень цього року, було перенесено на пізніший термін.

За трофей поборються переможці шести континентальних конфедерацій, а також чемпіон Катару, який представляє країну-організатора турніру. Матчі відбудуться на трьох аренах ЧС-2022, які вже повністю готові, — «Агмад бін Алі», «Ед’юкейшн Сіті» і «Міжнародний стадіон Халіфа».

Матч-відкриття між чемпіоном Катару «Аль-Дугаілем» і новозеландським «Окленд Сіті» відбудеться 1 лютого о 20:30 за місцевим часом на стадіоні «Агмад бін Алі», відкриття якого відбулося 18 грудня. Фінал зіграють 11 лютого (початок о 21:00) на стадіоні «Ед’юкейшн Сіті».

У турнірі також візьме участь переможець Ліги чемпіонів мюнхенська «Баварія», чемпіон КОНКАКАФ мексиканський «Тигрес УАНЛ», чемпіон африканського континенту єгипетський «Аль-Аглі», а також переможець азійської Ліги чемпіонів «Ульсан Генде» з Республіки Корея. Південнокорейський клуб, до слова, відсвяткував перемогу в континентальній першості 19 грудня на стадіоні «Аль-Джануб» у Катарі, де зовсім нещодавно відбувся фінал Ліги чемпіонів АФК.

Представник від Південної Америки визначиться наприкінці січня 2021 року в фіналі Кубка Лібертадорес.

Жеребкування турніру, під час якого буде сформовано фінальні пари команд, відбудеться 19 січня 2021 року в Цюриху (Швейцарія).