Його організатором у наддніпрянському місті став еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.

Тут іще від початку грудня приймали роботи дітей — учнів загальноосвітніх навчальних закладів індустріальної «столиці» Полтавщини. При цьому йшлося, звісно, не тільки про визначення естетичної привабливості їхніх виробів. Головну мету згаданого творчого змагання його ініціатори вбачали в пропаганді серед учнівської молоді руху за збереження хвойних дерев, вихованні в неї екологічної свідомості та поваги до народних традицій, які ніколи не дозволяли бездумно нищити зелені насадження.

Усе те продемонструвала більшість учасників конкурсу, котрі виготовляли свої ялинки та святкові композиції з найрізноманітніших матеріалів, переважно з вторсировини. Серед них були вироби з паперу, пластику, пивних банок, лотків з-під яєць і навіть із... висушених апельсинів (на знімку). Авторів кращих виробів визначали в шести номінаціях. Однак переможених у конкурсі точно не було. Тож, скажімо, тільки в номінації «Стилізована ялинка» призерами стали два десятки учнів.

До речі, виготовляти штучну ялинку й новорічні прикраси можна й безпосередньо в еколого-натуралістичному центрі, зокрема на гуртку бісероплетіння. Його вихованці плекають ту красу, застосовуючи голчасте плетіння. Та головним результатом своєї роботи працівники центру вважають те, що дедалі більше таких самих штучних ялинок з’являється в домівках їхніх вихованців, а свою творчість останні вважають уже не забавою — порятунком зелених легень планети.

Полтавська область.

Фото зі сторінки Кременчуцького еколого-натуралістичного центру у Фейсбуці.