Як відомо, Президент Володимир Зеленський призначив головою Івано-Франківської облдержадміністрації Андрія Бойчука (на знімку ліворуч). Відповідний указ глава держави підписав 24 грудня та під час вручення службового посвідчення побажав новому очільнику ОДА наснаги та сумлінної праці на благо Прикарпаття.

На понеділковій онлайн-нараді в облдержадміністрації 28 грудня голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич привітав Андрія Бойчука із призначенням та наголосив на тому, що управлінський досвід нового керівника сприятиме виконанню поставлених завдань.

«Незважаючи на політичні колізії у країні, Прикарпаття завжди зберігало спокій, — акцентував Олександр Сич. — Була добра консолідована робота облдержадміністрації та облради. Такого ж конструктиву бажаю й надалі».

Своєю чергою Андрій Бойчук наголосив на командній роботі з обласною радою. І загалом у пріоритеті — комунікація з органами місцевого самоврядування й територіальними громадами зокрема.

«Івано-Франківщина — мій рідний край. Тут я народився та формувався як особистість, тут живуть мої батьки, — повідомив Андрій Бойчук. — Нова посада — насамперед велика відповідальність на виконання державних завдань у напрямі реформ. Пріоритет — стратегічний розвиток регіону, продовження реалізації Національного проекту «Велике будівництво», державних програм на налагодження якісного транспортного сполучення, оновлення та будівництво сучасних шляхопроводів».

Голова ОДА наголосив на реалізації важливих завдань із подолання коронавірусу, наслідків червневої стихії та розробки дієвих заходів щодо недопущення руйнувань інфраструктури. В умовах децентралізації — робота із кожною територіальною громадою для досягнення її спроможності та самодостатності. Великим викликом Андрій Бойчук назвав відтік працездатного населення на заробітки за кордон. Тож важливо створювати нові робочі місця, підтримувати малий та середній бізнес.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби ОДА.