Під час візиту до Малина.

Серед них колишній глава парламенту, науковець, голова БФ «Майбутнє Полісся» Володимир Литвин, колишній народний депутат та Житомирської обласної ради, заслужений працівник сільського господарства України, почесний громадянин Малинського району Микола Рудченко та колишній заступник голови Житомирської ОДА Микола Олещенко. Мета візиту — допомога медичним закладам Полісся у лікуванні хворих на COVID-19.

Володимир Литвин передав лікарні в Малині два кисневі концентратори, пульсоксиметри для вимірювання концентрації кисню у крові, багаторазові медичні костюми та маски. Подібну благодійну допомогу для боротьби з пандемією вже отримали і медики інших лікарень Житомирщини.
Володимир Михайлович зазначив, що він завжди підтримував земляків і нині вважає своїм громадянським обов’язком надати посильну допомогу для порятунку тяжкохворих та забезпечення медичних працівників найнеобхіднішим.

Під час офіційної зустрічі з керівництвом лікарні він висловив занепокоєння нинішньою державною політикою. Згідно з прийнятим Верховною Радою держбюджетом, у 2021 році на медицину спрямовують вдвічі менше коштів, ніж у тому є потреба.

— З першого січня медперсонал фактично може повернутися до рівня оплати праці, що передував коронавірусній пандемії. На вакцинацію від COVID-19 закладено дуже мало коштів, і більшості населення доведеться робити щеплення за власний кошт, — констатував він.

Одностайним із колишнім Головою Верховної Ради України був і Микола Рудченко.

— Якби цьогоріч кожна гривня із 66 мільярдів фонду боротьби з  COVID-19 надійшла за цільовим призначенням, у лікарнях не склалася б така жахлива ситуація, коли не вистачало найнеобхідніших медикаментів, обладнання для лікування коронавірусних хворих, — зауважив колишній народний обранець.

У таких умовах потрібно об’єднуватися і спільними зусиллями у кожній громаді та на Житомирщині загалом дбати про поліщуків, зауважили насамкінець зустрічі почесні гості.

Фото автора.