Згідно зі зведенням штабу ООС, у районі Водяного, на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська неодноразово відкривали вогонь убік українських позицій з мінометів 120-го калібру й гранатометів різних систем. Для коригування вогню противник застосував БПЛА, подальше використання якого, після перетину лінії розмежування, зупинили наші засоби РЕБ. Неподалік Південного противник вів вогонь із мінометів 82-го калібру й великокаліберних кулеметів, а біля Мар’їнки й Авдіївки — із гранатометів різних систем. Поблизу Чермалика внаслідок ворожого обстрілу український захисник зазнав поранення. Про порушення режиму припинення вогню незаконними збройними формуваннями повідомили представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК.

Учора до обіду, за інформацією прес-служби Міноборони, російські найманці тричі відкривали вогонь по українських позиціях біля Невельського, Авдіївки й Водяного. Бойових втрат серед підрозділів ОС немає.

Попри постійне порушення «всеосяжного припинення вогню» з боку російсько-окупаційних військ і застосування ними великокаліберного озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, процес розведення сил на лінії розмежування продовжуватиметься. Уже погоджено чотири нові ділянки. Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Про які саме зони йдеться і коли саме планують почати чергове розведення сил, він не уточнив.

Нагадаємо, у листопаді ТКГ погодила чотири ділянки розведення сил і засобів у Луганській і Донецькій областях — у Григорівці, Слов’яносербську, Петрівці й Нижньотеплому. До цього розведення сил відбулося в Золотому і Станиці Луганській.