Це сингл з нової платівки, яку ТНМК записували протягом року, що минає. Події цієї божевільної пори й описуються в пісні — всі шалені мінуси та особисті плюси, за допомогою яких люди трималися весь цей час і тримаються досі. Саме ця емоція здається гурту правильною в тій ситуації, в якій нині перебуває людство.

Cправді, пандемічно-високосний 2020-й виявився роком важкуватим для багатьох! Та не все так однозначно, чи не так? «Хороший рік / поганий рік», — саме так стверджують музиканти «Танку на Майдані Конґо» (на знімку), ніби підбиваючи підсумок року, що минає. Музиканти цілком слушно дають зрозуміти, що на цей рік не сварився хіба що лінивий. Проте він є таким, яким ми самі собі його уявляємо і як ми до нього ставимося. Для кожного він, залежно від обставин, настрою, спогадів, може бути і хорошим, і поганим. Обирати, зрештою, нам самим. Зрозуміло, коли бачиш безкрайнє море, блакитне небо, яскраве сонце, а під боком відчуваєш теплий пісочок, то можна погодитися, що насправді не так уже все й погано, як здавалося, скажімо, у віддаленому вже лютому, коли до України мав прибути літак із 49 українцями з китайського Уханя, де стався спалах коронавірусу нового типу
COVID-19. І які, як ми знаємо, після евакуації мали провести 14 днів у карантині. Що з того вийшло і чим закінчилося, всі добре пам’ятають. Тож не будемо про погане. Однак доля дівчини із собачкою все-таки   турбує, мабуть, багатьох співгромадян і донині.

Але до пісні! Текст, як зізнаються музиканти, був написаний на пляжі, перед серпневим концертом в Одесі, якому, на жаль, так і не судилося відбутися. Цей факт, між іншим, теж згадується у тексті хіта.

Отже, з морської піни, як кажуть учасники гурту, спочатку народилася концепція пісні, а згодом, на одній із репетицій, прийшла і музика. Опісля те все викристалізувалося й склалося у пісню. І неабияку!

Не у всім звичне вже і таке, що набило оскому, надоїдливе трень-брень або ум-ца-ца, а в потужну, як кажуть, «з дудками», тобто духовою групою, з продуманим і чітким аранжуванням музичну феєрію.

Не пісня вийшла, а справжнє свято! У найкращих, без перебільшення, традиціях симфоджаз-року! Справжнє тобі, не побоїмося такого порівняння, Chicago-2020!

А що у записі взяли участь одинадцять митців, крім сімох учасників ТНМК ще четверо музикантів духової групи, то це тільки на користь проекту. Послухаєте і погодитесь, що так воно і є.

Залишається додати, що прем’єра треку, що планувалася ще на 6 листопада, не відбулася: виступ уже двічі переносили — востаннє на 20 лютого наступного року.

Чим завершити? А тим, що слухаймо «Хороший рік / Поганий рік» й підводьмо риску. Але не розслабляймося, адже коронавірус, як ніколи, зухвалий і підступний. Він тільки того й чекає, щоб дошкульніше вкусити.

Слухаймо «Хороший рік / Поганий рік», підбиваймо власні підсумки року, що минає. Року, який, звісно, для когось стане не дуже, а для когось — хорошим спогадом та ввійде до історії людства. Той, хто подолав «двадцятий», подолає все!
І з цим важко не погодитися!

Фото прес-служби гурту.