Та й керівництво обласної державної адміністрації, не подало до ради проект бюджету області на цей рік. У результаті Чернігівщина ввійшла в 2021-й без бюджету.

Проте напередодні Нового року голова обласної державної адміністрації Анна Коваленко публічно звернулася до депутатів із закликом до проведення переговорів — і майданчиком для цього запропонувала ОДА. У своєму зверненні Анна Коваленко повідомляє, що на її адресу надійшов лист від керівників п’яти політичних партій: Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш Край», Чернігівської обласної організації політичної партії ВО «Батьківщина», Чернігівської регіональної організації політичної партії «Опозиційна платформа — За життя», Чернігівської обласної організації політичної партії «За майбутнє», Чернігівської територіальної організації партії «Європейська солідарність», в якому представники цих політичних сил висловлюють своє бачення стосовно процедури проведення першої сесії обласної ради.

Ще не закінчилися свята, а нові керівники обласної ради — голова Олена Дмитренко та заступники Ніна Лемеш і Дмитро Блауш — поширили звернення-відповідь. У ньому, зокрема, вони зазначають, що саме депутати від цих п’яти політичних партій не брали участі у двох останніх сесіях обласної ради і тим самим показали своє ставлення до прийняття важливих питань, що виносились на сесію, серед яких і ухвалення галузевих програм, розгляд обласного бюджету на 2021 рік та багато іншого.

Керівники обласної ради виносять на світло провінційний «секрет»: «Багаторазові вечірні таємні засідання керівників п’яти опозиційних партій, які регулярно відбуваються в кабінеті голови ОДА, вже давно перестали бути таємними. Про що ж на них ішла мова, якщо після цього всіма можливими та неможливими методами відбувалося блокування сесії обласної ради, а потім представники цих п’яти партій припинили реєструватися для участі у пленарних засіданнях сесії?».

Голова та заступники голови обласної ради запевняють у підтримці всіх позитивних кроків Президента та уряду і готові до конструктивної роботи у новому році. Проте, як це видно зі звернення, шляхів виходу з тупикової ситуації не бачать. Хіба що прийматимуть рішення з перевагою в один голос.

Чернігівська область.