Хокей. Едмонтон (Канада). Молодіжний чемпіонат світу U-20. Півфінали.

Канада — Росія. 5:0 (3:0, 0:0, 2:0). Канадці мали величезну ігрову перевагу. І «насухо» принизили суперника з великим рахунком.

США — Фінляндія. 4:3 (1:1, 2:0, 1:2). Драматичне протистояння тривало до останніх секунд. Під завісу поєдинку фіни зрівняли рахунок (3:3). Але американці не піддалися емоціям, а завдали вирішального удару.

Отже, у матчі за титул зустрінуться Канада і США. За «бронзу» посперечаються Фінляндія і Росія. Обидві зустрічі відбудуться 6 січня.

Теніс. Перша ракетка України (п’ята у світовому рейтингу) одеситка Еліна Світоліна перебуває в попередніх заявках на турніри в Абу-Дабі, Мельбурні та Australian Open.

Перший турнір сезону в жіночому Турі серії WTA 500 в Абу-Дабі (ОАЕ) розпочнеться сьогодні і триватиме до 13 січня. Змагання в Мельбурні відбудуться з 1 по 8 лютого, Australian Open-2021 (також у Мельбурні) — 8—21 лютого.

Завершилося жеребкування в одиночному розряді турніру в Абу-Дабі. Світоліна, посіяна під другим номером, у першому колі зіграє проти американки Джесіки Пегули.

Ще одна українка, яка потрапила в основу, киянка Марта Костюк свій виступ розпочне матчем проти однієї з переможниць кваліфікації.

У наших чоловіків позиції дещо скромніші. Але і у них спостерігається прогрес. Владислав Орлов, Віталій Сачко і Георгій Кравченко відкрили новий сезон з найкращими результатами в рейтингу АТР у кар’єрі: Орлов — 350-й, Сачко — 398-й, а Кравченко піднявся на 543-тю позицію.

Показово, що наприкінці сезону-2020 на кортах у Туреччині Орлов став чемпіоном на турнірі ITF, а Кравченко здобув свій другий професіональний титул. Лідерами від України залишаються Сергій Стаховський — 201-й та Ілля Марченко — 215-й.

Гандбол. Запорізький «Мотор» підписав нові контракти зі своїми лідерами — лівим крайнім Захаром Денисовим, литовським розігруючим Айденасом Малашінскасом і напівсереднім Дмитром Горігою. Про це повідомляє офіційний сайт запорізького клубу.

Гандболісти уклали угоди на різні терміни, про які поки що не повідомляється.

Зазначимо, що Малашінскас захищає кольори запоріжців з 2015 року, а Денисов прийшов до клубу на рік раніше і є капітаном команди.

Бокс. У Великій Британії через спалах захворюваності на COVID-19 скасували всі вечори боксу щонайменше на січень.

Скасовано два поєдинки за титул «European Boxing Union» між Карімом Герфі та Лі МакГрегором (у легкій вазі), а також Давидом Аванесяном та Джошом Келлі (у напівсередній вазі).