Незадовго до Нового року командувач Військово-Морських сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа для інтенсифікації мовної підготовки відкрив новий лінгафонний кабінет в Інституті Військово-Морських сил Національного університету «Одеська морська академія».

Сучасний інтерактивний кабінет дасть змогу удосконалити освітній процес та підвищити рівень мовної підготовки курсантів та слухачів до СМР-2 згідно з вимогами STАNAG 6001. Нове приміщення містить 15 автоматизованих робочих місць для курсантів (слухачів), крім того його обладнано інтерактивною дошкою, системою LightPro та мультифункціональним пристроєм.

Конфігурація комп’ютерного обладнання дає змогу використовувати в освітньому процесі програмні засоби для проведення інтерактивного навчання.

— Ми йдемо в НАТО, тому вивчення іноземної мови є одним із пріоритетів у підготовці особового складу Військово-Морських сил, адже шлях до Північноатлантичного Альянсу лежить, зокрема, через знання англійської мови, — наголосив командувач Військово-Морських сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Також за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення військові зможуть проходити автоматизоване тестування, а функціональність кабінету забезпечить здобуття якісних рецептивних навичок з англійської мови.

На сьогодні Інститут ВМС у своєму складі має три подібні класи з вивчення іноземних мов.

Довідково

STANAG 6001 — це стандарт мовної підготовки військовослужбовців, який діє в країнах НАТО та країнах-партнерах, за ним проводиться тестування та видається відповідний сертифікат.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото Служби зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.