Відповідне розпорядження підписав керівник військово-цивільної адміністрації міста Олександр Стрюк.

«Розробка Стратегії розвитку громади була проведена відповідно до принципу спільної участі. Упевнений, що тільки амбітні цілі розвитку, визначені на основі діалогу за участю різних кіл, забезпечать подальший розвиток та економічне зростання нашої громади», — наголосив Олександр Стрюк.

У ВЦА зазначили, що в умовах проведення військових дій на території Луганської області перед громадою міста Сєвєродонецька постали нові виклики, пов’язані з виконанням містом функцій обласного центру. Як поінформували у прес-службі ВЦА Сєвєродонецька, Стратегія націлена на заохочення участі в місцевому економічному розвитку всіх зацікавлених сторін на засадах партнерства місцевих органів влади, представників бізнесу та громадськості, університетів і науково-дослідних установ, внутрішньо переміщених осіб і молоді.

В умовах нових викликів громада міста Сєвєродонецька виконує функції обласного центру й несе відповідальність за місцевий економічний розвиток, створення нових робочих місць, безпеку території громади та забезпечення соціальними послугами, яких потребують не лише постійні жителі громади, а ще й ті громадяни, які вибрали місто Сєвєродонецьк своїм новим місцем проживання в результаті окупації частини Луганської області.

«Серед внутрішньо переміщених осіб багато молодих людей та наукового професорсько-викладацького складу, які переїхали до Сєвєродонецька разом із вищими навчальними закладами з Луганська», — наголосили у місцевій ВЦА. Ідеться, зокрема, про Східноукраїнський національний університет імені В. Даля. До міста Сєвєродонецька перемістилися також інші державні, комунальні, приватні підприємства, установи та організації з окупованої частини території Луганської області.

Отже, розроблена міською владою Стратегія націлена на залучення до розвитку громади всіх, для кого небайдужим є стан справ у тимчасовому адміністративному центрі Луганщини.

Луганська область.

Ілюстрація військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецька.