Українська сторона СЦКК повідомляє, що протягом грудня 2020 року від підприємств Донецької та Луганської областей надійшло 60 заявок щодо отримання гарантій безпеки та дотримання режиму припинення вогню для проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об’єктах пошкодженої інфраструктури.

Українською стороною СЦКК спільно з Командуванням Об’єднаних сил та у взаємодії з командою СММ ОБСЄ протягом місяця організовано і забезпечено дотримання режиму припинення вогню при виконанні ремонтно-відновлювальних робіт на 36 об’єктах цивільної інфраструктури, з яких 21 об’єкт — на тимчасово окупованій території.

Зокрема, на Луганщині було проведено інженерно-геологічні та інженерно-геодезичні вишукування на мосту через річку Сіверський Донець на автомобільній дорозі Н-21 у районі населеного пункту Щастя, будівництво шестикіловатних повітряних ліній «ПС Райгородська — КТП 2209» у районах населених пунктів Лопаскине та Лобачеве, здійснено ремонтно-відновлювальні роботи на водогоні Ду-1000мм «Насосна станція Райгородська 2 підйому — насосна станція Слов’яносербська 2 підйому» до лінії розмежування в районах населених пунктів Райгородка, Лопаскине та інші.

На Донеччині проводилися роботи з будівництва автомобільного мосту через залізничні колії на ділянці автомобільної дороги М-03 у районі населеного пункту Роти, ремонтні роботи центрального водогону поблизу Мар’їнки, роботи на Донецькій фільтрувальній станції (ДФС), на шламонакопичувачах І та ІІІ черги, прокачування спостережних свердловин з відбором проб рідин на хімічний аналіз у районі Новгородського.

Прес-центр Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Фото прес-центру Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.