Головою облради Олексія Бойка (на знімку) від Аграрної партії України обрали зовсім недавно, до того ж на виборах він переміг іншого, не менш авторитетного кандидата.

Такі ключові тези заяв, які Олексій Бойко вже встиг озвучити журналістам.

«Не існує бюджету, який би влаштовував усіх, але ми змушені працювати у рамках того, що маємо».

«Я бачу свою діяльність надзвичайно активною. Чернівецька обласна рада не має права займати пасивну позицію, зважаючи на ті проблеми, які є на Буковині. Робота повинна бути узгодженою із депутатським корпусом, адже ми працюємо на спільний результат для всіх мешканців краю».

Свої найперші завдання голова обласної ради визначає так.

«У наш час особливої уваги заслуговують усі сфери. Насамперед соціальний захист і медицина. Пандемія внесла колосальні корективи в наше з вами життя, і саме медична сфера потребує нині значної фінансової та матеріально-технічної підтримки.

Усі бюджети між собою не схожі. Не існує державного бюджету чи обласного, який би з легкістю приймався чи був задовільним для всіх галузей.

Але, крім медицини, потрібно зробити так, щоб інші напрями життєдіяльності області теж не відчули нестачі ресурсів».

А ось так обласна влада збирається поповнювати бюджетні кошти.

«Плануємо активно брати участь у різних міжнародних проектах, це по-перше. По-друге — провести інвентаризацію всього комунального майна, яке належить громадам області. Важливими є і співпраця з об’єднаними територіальними громадами, і розширення податкової бази. Є багато ідей, які у процесі дадуть свій результат.

Також відповідні комісії зроблять інвентаризацію майна, яке належить обласній раді. Уже інвентаризуємо земельні ділянки, аналізуємо договори оренди та судові позови, в яких виступає Чернівецька обласна рада. За результатами роботи комісії ми наведемо лад у цьому питанні, і, переконаний, це буде досить швидко.

Також відбудеться повний аудит щодо рішень, установ і об’єктів комунальної власності, майна та земельних ділянок. Я не налаштований продавати комунальні підприємства. Я прихильник того, що яке комунальне майно на початок роботи Чернівецької обласної ради восьмого скликання є в наявності, таким воно і має залишитися для Чернівецької обласної ради дев’ятого скликання. Проте якщо буде висока доцільність або нагальна необхідність проведення конкурсів, щоб залучити додаткові фінанси, я не виключаю можливості продажу. Але це має бути виважене колективне рішення.

Крім того, ми повинні активно працювати на залучення інвестора. Пандемія Ковід-19 колись завершиться, а область потрібно розвивати завжди. Ми маємо стати потужним туристичним хабом із розвинутою інфраструктурою.

Ми повинні стрімко розвивати переробну галузь, залучаючи кошти внутрішнього та зовнішнього інвестора. Тому я за створення преференційних умов для тих, хто хоче вкладати гроші в економіку області. Це має бути «зелена вулиця» для підприємливих людей. Я вже готовий вислухати слушні ініціативи, також ми розробляємо рекламний пакет пропозицій. Думаю, це за-працює.

Нещодавно мав конструктивні зустрічі на рівні Держмитслужби щодо добудови КПП на кордоні з Румунією. Це важливо, бо лише високоякісна сучасна логістика може дати прискорення розвитку економіки області, збільшити товаропотоки».

Щодо підтримки депутатським корпусом облради звернення голів ОТГ до Президента та Прем’єр-міністра з вимогою скасувати завищені тарифи на газ та електроенергію.

«Ми маємо оперативно реагувати на звернення наших громадян, тим паче після низки протестів у Чернівцях та районах області. Навіть розуміючи всю проблематику, яка постала перед Україною в цей час, депутати мають стояти найперше на захисті інтересів людей. Вважаю, що уряд і НКРЕКП повинні дослухатися до вимог наших громадян, бо люди зараз перебувають у дуже важкому фінансовому становищі через пандемію та економічні удари по суспільству, яких вона завдає».

Досьє «Голосу України»

Олексій Бойко народився у Гвіздівцях Сокирянського району. Йому 38 років. Має дві вищі освіти. Навчався в магістратурі за спеціальністю «Державне управління» в Національній академії державного управління при Президентові України. Майже 15 років є державним службовцем. Працював інспектором податкової інспекції, був заступником голови Сокирянської районної ради та районної адміністрації. На посаду голови облради прийшов із посади заступника голови Чернівецької ОДА.

Олексій Бойко двічі був депутатом Сокирянської районної ради. У 2020 році на виборах до обласної ради очолив список кандидатів від Аграрної партії України.

Чернівецька область.