Із втіленням реформи децентралізації у 86 територіальних громад Дніпропетровщини з’являється набагато більше можливостей розвиватися на власний розсуд і залучати фінансування з різних джерел. Тому території можуть реалізовувати потужні проекти.

Так, у Зеленодольській громаді для модернізації півстолітньої водно-гребної бази використали понад мільйон гривень із різних «кошиків». Це грант від програми DOBRE/USAID, місцевий і обласний бюджети. Долучилися й підприємства громади.

Тут займаються вихованці місцевої ДЮСШ віком від десяти років — багато хто з них ставав учасником і призером Олімпійських ігор, світових і європейських турнірів. Тривалий час база не оновлювалася, приміщення майже не опалювалося. А через нестачу човнів спортсмени тренувалися по черзі.

Після ремонту в приміщенні стало тепло, з’явилися сучасні роздягальні, тренерські, тренажерний зал. Закуплено нові меблі, спортивне устаткування й реманент. Тепер у спортсменів є байдарки й каное всіх типів: четвірки, трійки, двійки, одиночки, а також професійні тренажери для веслування.

«Є ще кілька проектів з розвитку спорту в громаді. Наприклад, облаштування баскетбольного майданчика. Нині шукаємо джерела фінансування. Уже подали кілька заявок на участь у грантах», — каже голова Зеленодольської міськради Дмитро Невеселий.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.