Повідомлення про те, що зібраними для потреб Євромайдану коштами зловживають, з’явились у кількох тернопільських інтернет-виданнях. Йшлося, зокрема, про те, що до столиці нібито відправляють фіктивні автобуси. Організатори Тернопільського Євромайдану у відповідь на ці закиди терміново скликали прес-конференцію.
Вони повідомили, що за період з 22 листопада по 17 грудня було зібрано 1 119 333 гривні. Більшість коштів витратили на перевезення людей до столиці — 738 тисяч. У середньому поїздка туди і назад одного майданівця обходилась у 160 гривень. Загалом їх перевезли понад 4 тисячі. Частину коштів витратили на організаційні моменти: сцену, мобільний зв’язок, поліграфічну продукцію, а також на харчування. Понад 390 тисяч гривень ще залишилося. Про те, як їх витратять, обіцяли повідомити додатково.
На запитання кореспондента «Голосу України»: «Доки стоятиме майдан?» конкретної відповіді не прозвучало. Одні говорили «До перемоги», інші не приховували, що чекають вказівок від своїх партійних лідерів з Києва.
Тим часом місцевий Театральний майдан спорожнів. Навіть у відведені для інформації години в обідню пору сюди приходить не більше двох-трьох десятків людей.
Тернопільська область.