Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін, коментуючи справи, які Слідчий комітет РФ розслідує проти понад 300 українських військових, повідомляє «Укрінформ».

«Ми неодноразово стикалися зі спробами затримань, затриманнями наших учасників АТО, добровольців на території іноземних держав, зловживаннями можливостями Інтерполу», — зазначив Є. Єнін.

При цьому він відзначає досить успішну тактику української влади.

«У переважній більшості випадків нам вдалося домогтися як звільнення наших співвітчизників, так і повернення їх на Батьківщину, згадайте хоча б випадок із сержантом Марківим», — сказав заступник голови МЗС.

Говорячи про нові обвинувачення, висунуті в Росії проти сержанта Національної гвардії Віталія Марківа, Є. Єнін нагадав, що за ту саму подію не можна притягнути до відповідальності двічі.

«Маючи виправдальний  вирок апеляційного суду в Італії, абсолютно надуманими здаються звинувачення, висунуті російською стороною», — пояснив чиновник МЗС.

Єнін додав, що МЗС неодноразово інформувало Комісію з контролю за файлами Інтерполу, блокувало виставлені Росією «червоні картки», і в переважній більшості випадків ситуацію швидко врегульовували — люди відновлювали свободу пересування.