Неподалік Павлополя збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі 120-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї. Поблизу Богданівки ворог застосував проти українських воїнів станковий протитанковий гранатомет, великокаліберний кулемет, стрілецьку та снайперську зброю. У передмісті Мар’їнки й Авдіївки противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля Водяного на Приазов’ї — ще й з підствольного гранатомета...

«На обстріли противника українські військовослужбовці відкривали вогонь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає», — йдеться в повідомленні прес-центру ООС.

Зі свого боку СММ ОБСЄ за добу зафіксувала 76 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області і 46 таких порушень на Луганщині. Про це йдеться в щоденному звіті місії за 27 січня.

Загалом після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому було досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до кінця звітного періоду, СММ зафіксувала 7011 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.