За даними МОЗу, показник захворюваності на COVID-19 становить 169,7 на 100 тисяч населення, що вчетверо вище від норми.

Найгірша ситуація із захворюваністю зафіксована в Чернівецькій (308,3), Запорізькій (274,6), Миколаївській (268,0) областях і Києві (227,7).
Вакцинація в Україні стартує в лютому і відбуватиметься виключно безпечними вакцинами. Російську вакцину «Спутник V» в Україні не реєструватимуть. Про це вчора на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За словами високопосадовця, на першому етапі вакцинуватимуть людей з критичним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто виконує критичні функції.

«Перший етап передбачає доступ до вакцин 367 491 особи. Ці люди в нас повністю верифіковані. Це всі працівники мобільних бригад з вакцинації, медичні працівники, лікарі та середній медичний персонал, які працюють у закладах охорони здоров’я, лабораторіях, співробітники екстреної медичної допомоги, зокрема водії, особи, які перебувають у спеціалізованих закладах — інтернатах, будинках для людей похилого віку, працівники цих закладів, а також наші військовослужбовці, включно зі ЗСУ та Нацгвардією, які беруть участь в операції Об’єднаних сил на сході», — розповів міністр.