У рамках візиту Головнокомандувач Збройних Сил України взяв участь у двох засіданнях Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів (начальників генеральних штабів) у форматі держав-контрибуторів (держав, які надають певні ресурси):

— місії НАТО в Афганістані «Рішуча підтримка»;

— операції Багатонаціональних сил НАТО в Косово, Республіка Сербія.

Під час засідань учасники ознайомилися зі станом та перспективами проведення зазначених операції та місії Альянсу. А також мали змогу ознайомити своїх колег з перспективами щодо участі персоналу та контингентів збройних сил своїх держав.

Крім того, під час перебування у штаб-квартирі Альянсу генерал-полковник Руслан Хомчак провів низку двосторонніх зустрічей зі своїми колегами і головним маршалом авіації Стюартом Пічем.

Під час зустрічі з головою Військового комітету НАТО головним маршалом авіації Стюартом Пічем сторони обговорили низку питань, які становлять взаємний інтерес, зокрема поточну безпекову ситуацію у контексті протидії російській збройній агресії. Окрім того, спілкувалися щодо стану та перспектив участі особового складу і підрозділів Збройних Сил України в операціях та місіях Альянсу, заходах індивідуальної і колективної підготовки, які проводяться НАТО, а також плануються до проведення в Україні.

Особливу увагу було приділено практичній реалізації статусу партнера з розширеними можливостями для України, зокрема крокам, спрямованим на його практичне наповнення.

У рамках зустрічей з колегами обговорено актуальні питання військового співробітництва, зокрема обмін інформацією, участь у спільних заходах індивідуальної та колективної підготовки, підготовку військовослужбовців ЗС України у навчальних центрах держав-членів та партнерів НАТО і реабілітацію українських військовослужбовців у медичних закладах за кордоном.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.