Мета тренування, у якому з українського боку брала участь тактична група із залученням морської авіації, — підтримання безпеки в Чорному морі, удосконалення навченості й сумісності екіпажів кораблів Військово-Морських сил України і ВМС Сполучених Штатів для виконання морських операцій у складі багатонаціональних тактичних груп.

Усі елементи навчання було сплановано і відпрацьовано відповідно до стандартів і процедур Північноатлантичного альянсу.

Під час тренувань у певному районі було відпрацьовано елементи тактичного маневрування, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування із зв’язку, протиповітряної оборони та відбиття ударів супротивника тощо.

Командир флотилії ВМС ЗСУ капітан 1 рангу Юрій Федаш зазначив: «Тренування типу PASSEX — чудова можливість для вдосконалення майстерності, морської виучки й обміну досвідом між екіпажами наших кораблів. Постійна участь сил українського флоту в тренуваннях типу PASSEX сприяє підвищенню сумісності й освоєнню стандартів Північноатлантичного альянсу».

А командир ракетного есмінця ВМС США Томас Ралстон розповів: «Провівши двосторонні тренування на морі з українським флотом, ми обмінялися досвідом і зміцнили наше партнерство. Взаємодія й двосторонні навчання з нашими партнерами проводяться для підтримання регіонального співробітництва та забезпечення морської безпеки. Я з нетерпінням чекаю на майбутні спільні тренування з українським флотом».

Одеська область.