Тактичні навчання з бойовою стрільбою тривають на загальновійськовому полігоні на Чернігівщині, де особовий склад окремої танкової Сіверської бригади оперативного командування «Північ» відпрацьовує завдання в умовах, наближених до бойових. Стартували масштабні тренування з ротно-тактичних навчань.

«Після розгортання в бойовий порядок за сигналом відбулося введення в бій головних сил, де перша танкова рота вийшла на рубіж із завданням завдати максимальних втрат умовному противнику, не допустити його просування в глиб оборони та бути готовою до проведення контратаки противника з метою відновлення переднього краю оборони першого ешелону», — розповідають військові про поставлені завдання, які були успішно реалізовані на практиці.

Не менш вдалим був і наступний етап — батальйонні тактичні навчання. Тут задіяли реактивну артилерію, інженерні підрозділи і розвідку.

Загалом же було перевірено злагодженість підрозділів, практичні навички особового складу під час виконання бойових завдань. Навчання проводяться з метою удосконалення практичних навичок командира і штабу батальйону в ухваленні рішень за різних умов, управління підпорядкованими підрозділами та вогнем під час виконання бойових завдань в умовах обмеженої видимості.

Командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Валерій Залужний особисто перевірив рівень єдиного розуміння бойового завдання командирами батальйонів і рот.
«Одним із завдань подібних навчань є виховання в особового складу наполегливості, самостійності в ухваленні рішень, здатності виявляти розумну ініціативу, а також тренування психологічної стійкості та фізичної витривалості», — зазначив командувач.

Навчання є етапом підготовки до масштабніших тренувань. Однак уже зараз командування ОК «Північ» зазначає, що танкові підрозділи до виконання завдань за призначенням готові.

Служба зв’язків з громадськістю ОК «Північ».

Фото служби зв’язків з громадськістю ОК «Північ».