Грають «Шахтар» і «Маріуполь».

«Шахтар» (Донецьк) — «Маріуполь». 2:2. Голи: Коноплянка, 4, Бондаренко, 51, Кащук, 67 (п), Фернандо, 90.

«Шахтар»: Пятов (Шевченко, 66), Сіпріано (Удод, 33, Мампассі, 56), Матвієнко, Вітао, Додо, Степаненко, Коноплянка, Тайсон, Маркос, Мудрик (Шостак, 56), Фернандо. Тренер — Луїш Каштру.

«Маріуполь»: 1-й тайм — Гальчук, Стасюк, Биков, Чоботенко, Меличенко, Чех, Мишньов (Кулієв, 18), Очеретько, Топалов, Горбунов, Сікан; 2-й тайм — Кудрик, Кирюханцев, Муравський, Сагуткін, Драмбаєв, Петерман, Танковський, Бондаренко, Кащук, гравець на перегляді (Доброхотов 64), Кулаков. Тренер — Остап Маркевич.

Маріупольці були за крок до перемоги (2:1), але останньої миті «Шахтар» врятувався. Утім, і результативна нічия в поєдинку з таким авторитетним суперником — позитивний результат для азовців.

У другому матчі донеччан суперником був чинний чемпіон і лідер першості Словаччини.

До старту плей-оф Ліги Європи залишалося тільки 15 днів, а суперник «Шахтаря» — «Маккабі» (Тель-Авів) — демонструє прекрасну форму в чемпіонаті Ізраїлю (три перемоги поспіль).

Часу на підготовку обмаль, тож чемпіони України прагнуть якомога швидше налагодити ігрові зв’язки. Проти словаків вийшов склад, наближений до оптимального.

«Шахтар» — «Слован» (Словаччина, Братислава). 0:1. Гол: Даніель, 87.

«Шахтар»: Трубін (Гриценко, 69), Болбат, Кривцов, Бондар, Корнієнко, Майкон, Тете, Марлос, Патрік, Соломон, Дентіньйо.

Знову підопічні Луїша Каштру мали перевагу, але змарнували купу моментів. А під кінець зустрічі пропустили і зазнали мінімальної поразки. У великому скупченні гравців м’яч потрапив до Даніеля, який впевнено переграв Гриценка ударом у дальній кут. Перша поразка «Шахтаря» на зимових зборах.

Наступний спаринг донеччани проведуть сьогодні. Їхній суперник — «Борац» (Боснія і Герцеговина, Баня-Лука).

***

«Дніпро-1» — «Металоглобус» (Румунія, Бухарест). 4:1. Голи: Вагнер,13, Домарацький, 28, 78, Ярмолюк, 29 — Геря, 84 (п).

«Дніпро-1»: Махарадзе, Сафронов, Адамюк, Дуглас, Цуріков, Батагов, Ді Франко, Вагнер (Заєць,64), Ярмолюк (Соловйов,64), Домарацький, Хобленко. Тренер — Ігор Йовічевич.

«Дніпро-1» — «Будучность» (Чорногорія, Подгориця). 2:2. Голи: Піхальонок, 45, Назаренко, 81 — Вуячич, 84, Раічкович, 90+4.

«Дніпро-1»: Юрчук (Сарнавський, 46), Тейлор, Логінов, Сваток (Соловйов,49), Дубінчак, Ігнатенко, Піхальонок, Когут, Назаренко, Булеца, Довбик.

Спостерігалося бойове протистояння. Український клуб був близький до перемоги. Але чемпіону Чорногорії вдалося забити гол на четвертій доданій хвилині і звести матч до нічиєї.

Як повідомляє офіційний сайт клубу, дніпряни взяли в оренду півоборонця бразильського «Фламенго» Білла. За інформацією джерела, оренда бразильця розрахована до кінця нинішнього сезону і передбачає можливість викупу.

Через карантин Білл не поїхав до основної команди, яка перебуває на зборах у Туреччині. Нині бразилець у Придніпровську тренується з командою U-19, за яку вже забив гол у спарингу.

Фото ФК «Шахтар».