Довго барилися: вичікували. Далися взнаки і карантинні заходи, і відносно тепла, як для зими, погода. Помітні й досить міцні морози раптово ослабли, й прийшла відлига. А тепер от знову на термометрі — 8—12 зі знаком мінус. Та не варто ризикувати, адже лід подекуди ще досить тонкий — три-чотири сантиметри. Не встиг ще набрати потрібної міцності.

Тим часом рятувальники не втомлюються попереджати й застерігати. Вони радять не виходити на поверхню водойм, якщо крига тонша, ніж сім сантиметрів, а краще — всі десять! І нагадують правила, які допоможуть уникнути небезпеки. Коли ж і заклики деесенесників та здорового глузду вас не переконали й ви вирішили, що лише на підльодному полюванні вдасться зняти стрес та поповнити вміст адреналіну в крові, принаймні дотримуйтесь простих та мудрих правил. Тримайте достатню дистанцію, не скупчуйтесь, щоб лід не провалився під вашою вагою. Найголовніше — жодного алкоголю та різких рухів!

Сподіваємося, що останній місяць зими буде хоч і з не надто міцними, але морозами. І хоч наостанок сезону вдасться вийти на лід порибалити: відчути той непередаваний трепет від першої покльовки щуки, жереха або окунця, зрозумілий лише рибалкам...

Пам’ятаймо, перш ніж ступити на кригу, слід зважити всі за і проти. Не важте життям та здоров’ям заради хвилинного задоволення!

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.