Ясінянська громада відсвяткувала важливу дату — 102-гу річницю Гуцульської Республіки — чи не найяскравішої сторінки історичної боротьби закарпатських гуцулів за свою незалежність та право бути в єдиній державі зі своїми братами з Галичини та Великої України.

Участь у заході (на знімку) взяли ясінянський селищний голова Андрій Делятинчук, очільники Рахівської райдержадміністрації і райради Віктор Турок та Діана Бабинець, представники тутешнього лісгоспу, лікарні, освітніх та культурних закладів селища, представники громадськості.

В урочистостях узяв участь племінник президента Гуцульської Республіки Степана Клочуряка Іван Лофердюк із села Чорна Тиса.

Теплим словом, повідомляється на офіційній сторінці Ясінянської ОТГ, зігрівала всіх присутніх ведуча дійства — директор тутешньої школи мистецтв Галина Жураковська.

Святкове віче супроводжувалося виступами фольклорного дитячого колективу Ясінянської дитячої школи мистецтв, які подарували присутнім автентичну гуцульську коляду та гарний настрій.

Уже традиційно представники районної влади та Ясінянської територіальної громади поклали квіти до пам’ятника Степанові Клочуряку — лідеру Гуцульської Республіки, без якого становлення нової держави гуцулів не відбулося б.

Ще одним музичним подарунком став виступ Анни Гафіяк із піснею «Моє Закарпаття» з танцювальним колективом «Авангард» (керівник Олена Мамедова).

Після цього офіційна делегація попрямувала до пам’ятника головному команданту Карпатської Січі Дмитру Климпушу, де також відбулося врочисте покладання квітів та вшанування його пам’яті хвилиною мовчання.

У зв’язку із карантинними обмеженнями, що діють на території району, цей захід проведено без попереднього оголошення і з обмеженою кількістю жителів та гостей громади.

Ужгород.

Фото з офіційної сторінки Ясінянської ОТГ.