Легка атлетика.

Таллінн (Естонія). На міжнародному турнірі українка Анастасія Мохнюк посіла друге місце в п’ятиборстві. 30-річна легкоатлетка набрала 4393 очки і піднялася на 8-й рядок у світовому топ-листі.

Анастасія пробігла 60-метрівку з бар’єрами за 8,23 секунди, показала результат у 174 сантиметри в секторі стрибків у висоту, 6,09 — у довжину, штовхнула ядро на 13,78 метра, 800-метрівку пробігла за 2.24,98. Кращий результат на турнірі продемонструвала 21-річна полячка Адріана Сулек.

Варто відзначити, що Мохнюк не виступала на міжнародних змаганнях майже 5 років. У 2015 році вона посіла 7-ме місце на чемпіонаті світу із семиборства. На Кубку Європи з багатоборства 2011 року вона здобула срібну медаль.

Бокс.

Олександр Усик (18-0, 13 KO) і британець Джо Джойс (12-0, 11 KO) змагатимуться за тимчасовий пояс WBO у суперважкій вазі. Поєдинок заплановано на 17 квітня в Лондоні.

Про це пише EverythingBoxing. Сторони ведуть перемовини вже кілька тижнів і близькі до їхнього завершення. Обидва боксери вже перебувають у тренувальних таборах. Варто зазначити, що переможець поєдинку Усик — Джойс буде обов’язковим суперником переможця поєдинку британців Ентоні Джошуа і Тайсона Ф’юрі, який заплановано на червень.

Теніс.

Мельбурн (Австралія). Australian Open — Grand Slam. Призовий фонд 22,689,778 доларів. Перше коло, 
9 лютого.

Еліна Світоліна (Україна, 5 WTA) — Марі Боузкова (Чехія, 50 WTA). 6:3, 7:6 (7:5).

Матч тривав 2 години та 1 хвилину. Одеситка тричі подала на виліт, припустилася 2 подвійних помилок та використала 2 з 4 брейк-пойнтів.

У наступному раунді Еліна Світоліна зіграє проти американки Корі Гауфф (48 WTA).

Боротьба.

Бюро об’єднаного світу боротьби (United World Wrestling) вирішило перенести ЧС, який мав відбутися наступного року в російському Красноярську. Про це повідомляє прес-служба організації.

В UWW пояснили причину відмови від проведення чемпіонату світу минулорічним рішенням Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS). Росії заборонено проводити будь-які міжнародні змагання до кінця 2022 року.

«Ми поважаємо рішення CAS, позицію WADA та внесли корективи в розклад змагань відповідно до цього. У нас був позитивний досвід проведення індивідуального Кубка світу в Белграді (Сербія)», — розповів президент організації Ненад Лалович.

Замість Росії приймати чемпіонат світу з боротьби наступного року буде Белград. Можливо, наступний ЧС довірять провести РФ.