Неподалік від н. п. Богданівка російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по наших позиціях з автоматичного станкового гранатомета, а поблизу Пісків — зі стрілецької зброї. А біля н. п. Шуми вівся вогонь із підствольних гранатометів і стрілецької зброї. «На прицільні обстріли збройних формувань Російської Федерації українські захисники давали адекватну відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ. Бойових втрат серед наших воїнів немає», — сказано в повідомленні прес-центру ОС.

Перемир’я на Донбасі більше не дотримується, російський агресор «починає діяти зухвало, відкрито, не приховуючи своїх намірів». Про це в коментарі виданню «Гордон» напередодні заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук. Він нагадав, що на тимчасово окупованих територіях перебувають російські найманці, командири і зброя.

«Ми не знаємо, коли ця зброя може бути задіяна, але маємо бути до всього готові й ставитися уважно до всього, що відбувається», — зазначив глава української делегації в ТКГ.

На Донбасі збільшилася кількість порушень Російською Федерацією своїх зобов’язань із припинення вогню порівняно із другим півріччям минулого року, хоча ситуація загалом не досягає рівня ескалації, на окремих ділянках фронту вона залишається вкрай тривожною. Про це своєю чергою заявив у коментарі «Укрінформу» заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець. За його словами, такі порушення можуть бути пов’язані зі спробами РФ тиснути на Україну в переговорному процесі.