А 13 лютого має поновитися чемпіонат України.

Такі ранні терміни пов’язані насамперед з участю національної збірної нашої країни в Євро-2020, старт якого заплановано уже на 11 червня. Однак зима диктує свої правила. У дні, коли і має відбутися 14-й тур, синоптики обіцяють середню температуру по країні 13 градусів морозу. Не обійдеться і без чергової порції снігу.

За таких умов грати на професіональному рівні, погодьтеся, — не цукерка.

Але клуби налаштовані грати за розкладом. Та й організації, котрі відповідають за проведення головних національних змагань — УПЛ і УАФ — також за проведення матчів. Отож, за інформацією з різних джерел, переносити зустрічі 14-го туру не планують, бо в календарі майже не передбачено резервних днів.

До речі, виконавчий директор української Прем’єр-ліги Євген Дикий (на знімку) повідомив, що переносити 14-й тур чемпіонату у зв’язку з погодними умовами не збираються.

«Це чутки. Наразі в нас усе за планом, враховуючи рекомендації УЄФА, що матчі можуть гратися за температури до мінус 15».

Зазначимо, що найближчої суботи мають відбутися чотири зустрічі:

«Минай» — «Львів» (14:00), «Зоря» — «Десна» (14:00), «Колос» — «Шахтар» (17:00), «Динамо» — «Олімпік» (17:00).

Хоч погода і «дарує» чимало труднощів, ситуація на місцях залишається контрольованою. Практично всі клуби, які наступними вихідними виступатимуть у ролі господарів, гарантують нормальні умови для проведення поєдинків.

Хіба що певне занепокоєння викликає матч «Минай» — «Львів» в Ужгороді. І ось чому: місцевий стадіон «Авангард» не обладнано системою електропідігріву. От і виникає питання — чи впораються як слід працівники стадіону з підготовкою поля до зустрічі.

Фото УПЛ.