1. Норвегія (0+11) 1:20:19.3

2. Австрія (0+2) +27.0

3. Швеція (0+8) +30.6

4. Україна (0+8) +31.1

5. Франція (1+10) +46.2

6. Італія (0+6) +58.9...

Стартував у складі збірної України Артем Прима. І передав естафету в групі лідерів.

Чемпіон світу-2019 Дмитро Підручний з першого кола занурився в боротьбу, намагаючись скоротити відставання від збірних Норвегії та Франції. Попри те, що уродженець Тернополя використовував кілька запасних патронів, він залишив усі сили на біг і поліпшив становище для України на одну позицію.

Істотний прорив нашої команди вдався завдяки олімпійській чемпіонці Юлії Джимі (на знімку), котра змагалася на третьому етапі. Киянка готувалася до старту сезону саме в Поклюці під орудою місцевого тренера Уроша Велепца. Впевнена стрільба і знання траси дозволили українці вийти на другу позицію.

Вирішальний етап бігла ще одна володарка олімпійського «золота» Олена Підгрушна. У той час як лідерка (норвежка) втекла далеко вперед, боротьба за п’єдестал розгорнулася між українкою, австрійкою і шведкою.

На жаль, досвідчена Підгрушна закрила всі мішені в стійці тільки з 8 патронів і вже боролася за третє місце зі шведкою. Суперництво було рівним аж до фінішної прямої, де Олені трохи забракло сил. Зазначимо, що вона показала кращу швидкість на останньому етапі естафети.

Учора на ЧС був вихідний, а сьогодні — другий день. Чоловіки змагатимуться в спринті 

(10 км). Старт перегонів о 15:30. Телетрансляція наживо на каналі UA:Перший.

Фото IBU.