Яя Туре та Ігор Климовський.

Він грав у донецькому «Металурзі», а потім у його блискучій кар’єрі були виступи за «Барселону» та «Манчестер Сіті». У цих клубах він став зіркою, виграв купу титулів, зокрема, Лігу чемпіонів і Клубний чемпіонат світу.

«Я починав професіональну кар’єру в Донецьку. Тепер я тут, щоб почати вже тренерський шлях. Звичайно, я розумію, що «Олімпік» — це не «Металург», але я добре запам’ятав, наскільки доброзичливі й відкриті люди були в Донецьку.

Якщо чесно, навіть мій агент був здивований, коли дізнався, що я хочу вчитися на тренера саме в Україні, але я був упевнений у своєму рішенні. Не так просто знайти місце, де можна спокійно, без зайвого тиску вчитися, де тебе приймуть, як друга. Я радий, що тренер «Олімпіка» пішов на зустріч і дозволив мені приєднатися до його команди.

Климовський — досвідчений фахівець, який багато працював із молоддю, а тепер демонструє відмінні результати у вищому українському дивізіоні. Упевнений, я зможу багато запозичити в нього як у тактиці, так і в питаннях підготовки. При цьому я переконаний, що і сам зможу бути корисний для футболістів «Олімпіка» як професіонал і старший товариш. Щось підказати, поділитися знаннями і баченням футболу. Я сповнений ентузіазму до роботи і мотивований вчитися, щоб стати хорошим тренером», — прокоментував своє призначення Туре.

Контракт між івуарійцем та «олімпійцями» розрахований до літа 2021 року.

Фото olimpik.com.ua.