Цю акцію проведе столичний музей Марії Заньковецької. Концерт приурочений до Дня Святого Валентина і має назву «Вальсуючі спогади з мансарди».

Публіці не просто покажуть старовинні обкладинки нотних збірок, а й дадуть можливість познайомитися з молодими музикантами та вокалістами. Гратимуть Надія Бойко, Дарина Максимова, Тиміш Мельник, Наталя Семенова (фортепіано), співатимуть Антон Радченко та Людмила Фоя.

Усі твори концерту стосуються любовної тематики. Наприклад, вальс «Киценька» Карла Тідемана, марш із оперети «Бокаччо» Франца фон Зуппе, романси Йоганнеса Брамса, циганський вальс-романс «Снова хочу огня поцелуя» Михайла Шишкіна та забутий нині вальс «Ах, то был чудный вальс». Власне, це та популярна музика, що звучала на балах та в салонах у ХІХ — на початку ХХ століття.

Музейники і музиканти подбають, щоб романтична і шляхетна атмосфера старовинного київського артистичного салону була передана з максимальною достовірністю й «ефектом присутності». Єдиний клопіт — кількість одночасного перебування людей під час концерту, через те музей просить охочих завчасно зареєструватися.