Спеціалізована школа І—ІІІ ступенів №41 з вивченням єврейського етнокультурного компонента — одна з найкращих в регіоні.

За 22 роки існування заклад перетворився на духовний освітній центр. У ньому викладають українською мовою, діти тут вивчають іврит, англійську, історію й традиції єврейського народу.

— У минулому навчальному році 41 учень став переможцем або призером міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів та олімпіад. 100 відсотків випускників з 2006 року, відколи я працюю директором, вступають до вищих навчальних закладів, — розповідає директор школи Людвига ЦУРКАН.

За її словами, заклад співпрацює з 12 міжнародними освітніми фондами та громадськими організаціями. У 2010 році він став переможцем Всеукраїнської громадської акції «Флагман освіти України», а в 2011-му — «Лідер освіти XXІ століття».

Школа — єдиний навчальний заклад на Буковині, який за рахунок спонсорів забезпечує безплатним харчуванням всіх учнів, фінансово підтримує талановитих дітей. Тут створено п’ять мультимедійних, низка предметних кабінетів, введено курс робототехніки, встановлено систему WІ-FІ тощо.

Фото автора.