Цільові кошти виділено з бюджету Вінницької міськради з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого 1989 року завершилася війна Радянського Союзу в Афганістані. Одним з її учасників був вінничанин Леонід Маняк. У 18 років, після шестимісячної підготовки, його відправили в далеку чужу країну. В одному з боїв дістав поранення, яке дотепер дає про себе знати: чоловік ходить, спираючись на палицю. Незважаючи на це, займається волонтерською роботою. Починаючи з 2014 року, їздить на Донбас. Доставляє вантажі на замовлення бійців. Підтримує їх також порадами, бо знає, як це протистояти ворогу зі зброєю у руках.

— Кожен із нас у своєму житті отримував подарунки, — каже Леонід Маняк. — І мені їх вручали, і я робив те само. Але щоб дарували автомобіль!.. Щиро кажучи, навіть у думках такого не припускав. Як бачите, сталося.

Колишній «афганець» щиро вдячний міській владі за те, що навіть у нинішній непростий час, коли в країні війна, пандемія коронавірусу, знаходить можливість підтримати тих, хто дістав поранення у ті далекі роки в Афганістані.

— У мене є знайомі в різних областях держави, не чув від них, щоб влада робила «афганцям» такі подарунки, — каже власник сертифіката на придбання автомобіля.

Уже дев’ять автомобілів для учасників бойових дій в Афганістані придбано у Вінниці за кошти бюджету міської громади. Плюс ще шість автівок отримали ті, хто захищав країну на Донбасі у війні з російськими окупантами. Їм вручають сертифікати напередодні Дня захисника України. Загалом витрачено майже чотири мільйони гривень. Кошти надають за програмою підтримки вінничан — учасників бойових дій. Їхні кандидатури подають Спілка учасників бойових дій в Афганістані та громадські організації УБД і волонтерів АТО/ООС.

Вінниця.

Фото з сайту Вінницької міськради.