Він визнав протиправним та скасував рішення Київської міськради «Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві».

Заступниця голови КМДА Марина Хонда наголосила, що «рішення суду ухвалено через чотири роки після подання позову і є абсолютно необґрунтованим», і додала, що воно не почне діяти до розгляду апеляції. Тому назви вулиць залишаються незмінними, зокрема, і проспекту Степана Бандери.

Ще 7 липня 2016 року Київрада рішенням № 559/559 змінила назви вулиць, що носили імена більшовицьких та імперських діячів — Баумана, Кутузова і Суворова. Московський проспект в Оболонському та Подільському районах столиці було перейменовано на проспект Степана Бандери. У червні 2017-го Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича, головнокомандувача УПА.

«Йдеться не лише про проспект Степана Бандери, а про цілу низку вулиць, які були перейменовані на честь абсолютно різних історичних постатей — від військових Армії УНР, як-от Олексій Алмазов та Михайло Омелянович-Павленко, до письменника-шістдесятника Євгена Гуцала та відомого лікаря, педагога й гуманіста Януша Корчака, який загинув від рук нацистів. Усі перейменування без винятку потрапили під рішення суду, — каже голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович. — Інститут готується подати апеляційну скаргу».

Він також провів паралелі з судовими процесами довкола перейменування проспекту Маршала Жукова на проспект Петра Григоренка у Харкові: «Ми вже мали рішення судів першої інстанції, які потім скасовують апеляційні суди».

До Окружного адміністративного суду 5 листопада 2016 року з позовною заявою звернулася громадська спілка «Громадський контроль та порядок». Як зазначається у рішенні ОАСК, позов обґрунтовано тим, що «наявні сумніви щодо правомірності процедури підрахунку голосів під час проведення голосування; назви вулиць Кутузова, Суворова, провулка Кутузова, проспекту Московського не підпадають під підстави перейменування з підстав, викладених у Законі України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», оскільки вказані прізвища відсутні у списку осіб, створеному Українським інститутом національної пам’яті, які підпадають під дію положень зазначеного закону».

В УІНП нагадали, що 5 червня 2019 року Окружний адмінсуд Києва вже скасовував рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту Генерала Ватутіна на Степана Бандери і Романа Шухевича. 1 серпня Український інститут національної пам’яті подав апеляцію на це рішення. 9 грудня 2019 року Апеляційний суд міста Києва підтвердив законність рішення Київради про перейменування Московського проспекту і проспекту Генерала Ватутіна.

Під стінами Окружного адміністративного суду Києва днями відбулася акція протесту, під час якої пікетувальники вимагали покарання для суддів, що брали участь у розгляді питання.