— Починаючи з 2014 року ми з нашими колегами провели понад 200 заходів спільної підготовки, це підтримка наших друзів на шляху до вільної та незалежної України, — зазначив командувач Військово-Морських сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа під час урочистостей. — Хочу зазначити, що наші взаємодія та партнерство є стратегічними та поступово нарощуються. З кожним роком ми збільшуємо кількість спільних заходів. Ми вдячні за нарощування матеріально-технічної допомоги і відчуваємо підтримку з боку 6-го флоту ВМС США, який постійно перебуває в Чорному морі та підтримує безпеку і стабільність у Чорноморському регіоні.

Також він розповів, що у першому півріччі 2021-го ВМС ЗС України отримають ще три патрульні катери від США.

— На підтримку стратегічного партнерства між нашими країнами ми завжди готові допомогти вам у реалізації євроатлантичного майбутнього й зміцненні здатності боронити свій суверенітет та територіальну цілісність, — наголосив у своєму виступі аташе ВМС при Посольстві США в Україні капітан 2 рангу Пітер Меллорі.

Під час зустрічі командувач національних ВМС обговорив з аташе морської піхоти при Посольстві США в Україні підполковником Деном Шірлінгом питання подальшої співпраці щодо розвитку морської піхоти України. Заплановано обговорення низки питань щодо допомоги у розвитку інфраструктури та підготовки особового складу ВМС ЗС України. Передбачено зустріч з представниками відповідних структур флоту за окремими напрямами діяльності ВМС, зокрема морської авіації та морської піхоти. Також заплановано відвідування об’єктів та підрозділів національних ВМС.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил ЗС України.

Фото Служби зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил ЗС України.