Участь у заході взяли заступник начальника ГУ ДПС в області Наталія Зікрата, начальник управління податкового адміністрування фізосіб Михайло Князевич і заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС в області Ігор Кравець.

Доповідачі наголосили на низці запроваджених урядом пільг та матеріальній підтримці підприємців, зокрема, безвідсотковому відтермінуванні до 29 грудня сплати податкового боргу, розмір якого не перевищує 6 800 грн. А ще — на автоматичному списанні податкового боргу до 3 060 грн усім платникам податків. В Івано-Франківську ця сума становила 15 млн грн. Підприємці на спрощеній системі оподаткування І групи до травня звільнені від обов’язкових платежів.

На нараді порушили питання застосування бізнесом касових апаратів. «Приміром, вони обов’язкові при здійсненні торгівлі підакцизною групою товарів тощо. Попри мораторій фактичні перевірки діяльності триватимуть. Тож порушень краще не допускати», — акцентував Ігор Кравець.

Під час зустрічі йшлося й про актуальність легалізації найманої праці, адже на порушників трудового законодавства чекають штрафні санкції. А ще — про засилля псевдоконтролерів, які в пошуках незаконного зиску навідуються начебто з перевірками. Про такі факти підприємці мають негайно повідомляти податківців та правоохоронні органи.

За інформацією ГУ ДПС в Івано-Франківській області.