За його словами, фігуранти нині переховуються в Росії. Ще з минулого року слідчі повідомили про підозру 44 особам. До суду ж направили обвинувачення щодо 37 осіб. Зокрема, у Генпрокуратурі розпочали досудове розслідування щодо колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ Валерія Коряка. Дозвіл на проведення розслідування надав Київський апеляційний суд. Колишнього працівника МВС підозрюють, зокрема, у перевищенні повноважень, які призвели до смерті учасників Революції Гідності. За даними слідства, Коряк — один із тих підозрюваних, які нині переховуються за межами України.

«До суду скеровуються справи за спеціальною заочною процедурою. Ми розпочали у цих справах активну роботу. У нас 87 підозрюваних у справах Майдану, які перебувають у розшуку. Нині ми отримуємо дозволи суду на обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою за відсутністю підозрюваних та у подальшому дозвіл на заочне спеціальне розслідування. Якщо робота триватиме в цьому напрямі, то ми найближчим часом завершимо і скеруємо до суду всіх організаторів і виконавців, які ухиляються від слідства і суду й перебувають у Росії», — повідомив Артем Яблонський на прес-конференції у Києві.

Яблонський також заявив, що нині слідчі ДБР окреслили для себе коло осіб, які потенційно можуть бути причетні до вбивства учасників Революції Гідності Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника у січні 2014 року. За його словами, слідчі не мають сумнівів, що ці вбивства вчинили правоохоронці, тому нині активно відпрацьовують підрозділи правоохоронців, які «отримували кулі, знайдені у тілах убитих».

«Ми встановили навіть точну кількість патронів, з яких могли вбити, конкретну зброю, з якої могли бути здійснені (постріли, — Ред.), і над цим працюємо. На жаль, відеоматеріал не дає змогу встановити цих вбивць. Слідів на зброї і на кулях також немає... Але у цьому у нас є певні напрацювання. Ми рухаємося до осіб, яких ми перевіряємо на причетність до цих злочинів», — наголосив керівник управління ДБР.

Нагадаємо, днями під час звіту в парламенті Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголосила на тому, що прокурори разом зі слідчими ДБР «виконують свою роботу сумлінно й об’єктивно» і ставлять за мету до кінця 2021 року закінчити слідство в основних справах Майдану.

Під час Євромайдану 2013—2014 років постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули. За даними МВС, від 18 лютого до 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва також загинули
17 силовиків.