Про це повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

На виставці представлено унікальні матеріали з фондової колекції музею: «Енеїда» 1809 року Івана Котляревського, прижиттєві видання Тараса Шевченка, «Русалка Дністровая» 1837 року, підручники і словники ХХ століття, видані в Україні та за її межами, праці відомих мовознавців, а також навчальні посібники мовами національних меншин України. З виставкою можна ознайомитися за посиланням.

Національний заповідник Києво-Печерська лавра до Міжнародного дня рідної мови представляє відеотур виставкою «Святе Письмо в Україні» 

На виставці, що організована спільними зусиллями Києво-Печерського заповідника і музею «Православна Україна», представлено рідкісні Євангелія.

Книги Святого Письма доповнено оригінальними предметами з колекції Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника — іконами євангельської тематики, книжковими гравюрами XVII століття та пам’ятками гаптування XVII—XVIII століть.

Національна історична бібліотека України започаткувала кілька років тому традицію відеопривітань від співробітників бібліотек України. Багато цікавої інформації й досліджень можна переглянути за посиланням.

Музей книги і друкарства України презентує експозицію «Поет, що ішов сходами гігантів. До 150-річчя від дня народження Лесі Українки».

До дня народження Лесі Українки Музей книги та друкарства міста Острог підготував «самі цікавості та незаяложеності» у фактах.

Національний музей народної архітектури та побуту України разом із Державною бібліотекою України для юнацтва запрошують на виставку «Я маю в серці те, що не вмирає!».

У Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського матеріалізується середньовічна теза про світ як книгу і постмодерністська візія тексту як світу. У книжках тих, хто жив раніше нас, ми шукаємо відповіді на запитання, актуальні для нашого часу. У дні ювілею Лесі Українки думаємо про неї та її роль в історії української культури.

До 150-річчя з дня народження великої дочки України більше читайте за посиланням.

До 150-річчя від Дня народження Лесі Українки Музей становлення української нації підготував спеціальну програму, зокрема презентацію науково-популярного видання «Леся. Мандрівний клубочок».

Видавничо-освітній проект.