Андрій — гордість села Майків колишнього Гощанського, а нині Рівненського району Рівненщини. Ним пишається дружина Анна, люблять сини Богдан, Андрій та Артур, поважають колеги по роботі та численні друзі, шанують односельці.

А ще Андрій дуже майстровитий чоловік, на початку 2020 року він вивчився на коваля у Гощанському навчальному відділенні Рівненського центру профтехосвіти Державної служби зайнятості. Майстер виробничого навчання Сергій Торуля каже, що метал в умілих руках колишнього воїна, ніби пластилін.

Найперше, що змайстрував, — це вишукану троянду коханій Анні. Споглядаючи цей витвір мистецтва, віриш, що навіть праправнуки дивуватимуться цьому символу любові.

Андрій Боднаренко родом з Івано-Франківської області. В українську армію його призивали тричі. Спочатку, протягом 2009-2010 років, він відслужив строкову військову службу. Після армії знову повернувся до цивільного життя. Не цурався жодної роботи — став фахівцем із виготовлення гранітних виробів, мурування закарпатського каменю, майстром художнього холодного та гарячого кування, навчився виконувати всі будівельні роботи. Брався і за чорнову роботу.

19 березня 2015 Андрія Боднаренка мобілізували у ЗСУ. Служив у Чопському прикордонному загоні, а заодно виконував бойові завдання в зоні проведення АТО в Луганській області. Відтоді доля захисника Батьківщини була тісно пов’язана з військовою справою, адже, відслуживши по мобілізації, Андрій підписав контракт і знову вирушив у зону проведення АТО. Там обіймав посади командира відділення ВУД, ТВО командира взводу ВУД. Під час одного з боїв дістав численні осколкові поранення. Потому два місяці заліковував рани в госпіталі міста Харкова. У запас звільнився за станом здоров’я в 2018 році.

З майбутньою дружиною, мешканкою Майкова Рівненщини Анною, познайомився через Інтернет. Боднаренка не злякало те, що кохана вже один раз перебувала в шлюбі та мала двох дітей. Андрій узяв на себе обов’язок виховати Богдана та Андрія. Нині хлопці називають його татом. Лелеки, помітивши щирі почуття молодої пари, подарували їй ще сина Артура. Тож нині в Андрія та Анни Боднаренків троє синів-соколят.

Розповідати про це молоде подружжя можна багато. Разом стараються все ладнати, невтомно працюють, у любові виховують синів.

Фото надано автором.